Οι τηγανίτες ζυμαρικών είναι μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής τηγανίτας στην αλμυρή της μορφή.
Η γέμισή τους τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά. Μια νόστιμη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει.
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
- 2 αβγά, μέτρια
- 50 γρ κέτσαπ
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη, + έξτρα προαιρετικά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σπάμε τα αβγά μέσα στο μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 50 γρ.
Πιέζουμε τα μπαλάκια με τις παλάμες μας για να γίνουν σαν δίσκοι. Αν διαλύονται οι δίσκοι προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τις τηγανίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι.
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!