- Να τρώτε ποικιλία φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα στοιχεία που ωφελούν την υγεία.
- Να τρώτε μέτριες ποσότητες λιπαρών και ελαίων.
Να μην τρώτε πολλά τηγανητά φαγητά καθώς και επεξεργασμένα ή τυποποιημένα είδη αρτοζαχαροπλαστικής, τα οποία συνήθως περιέχουν «κακά» λιπαρά. Όποτε είναι δυνατόν, να μαγειρεύετε με ακόρεστα φυτικά έλαια. Αυτά τα έλαια είναι καλύτερα από όσα είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά.
- Να καταναλώνετε λιγότερο αλάτι και ζάχαρη.
Οι ενήλικες πρέπει να περιορίσουν την ημερήσια κατανάλωση αλατιού σε λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού. Επίσης να καταναλώνουμε λιγότερο από 60 χιλιοστόλιτρα ελεύθερων σακχάρων κάθε μέρα (12 κοφτά κουταλάκια του γλυκού). Η ζάχαρη είναι το βασικό συστατικό πολλών επεξεργασμένων τροφίμων και ποτών. Ενώ τα αναψυκτικά περιέχουν πολλές θερμίδες, έχουν μικρή έως μηδενική διατροφική αξία.