spot_img

Τρώτε σκόρδο καθημερινά αμέσως μετά τη γυμναστική

Το σκόρδο είναι μια από τις πιο σημαντικές τροφές στην καθημερινότητά μας και, μάλιστα, μπορεί να αποβεί πολύτιμο για την υγεία μας, όταν το καταναλώνουμε αμέσως μετά τη γυμναστική.

Το σκόρδο είναι μια πανάρχαια τροφή, με το βολβό του να περιέχει μεταξύ άλλων και αντιοξειδωτικά, τα οποία του προσδίδουν ευεργετικές ιδιότητες.

Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό, που είναι ο καλύτερος τρόπος ή ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.

Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.

Αναφορικά με το τι ποσότητα είναι αρκετή, δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας.

Κάθε σκελίδα του σκόρδου είναι μία αποθήκη γεύσης και θεραπευτικών ιδιοτήτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία ενάντια σε πολλά θέματα υγείας.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλικίνη, το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και κάποιοι λένε πως μπορεί να αποτρέψει και τον καρκίνο. Επίσης έχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Β1,Β2,Β3,Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο.

Athensmagazine.gr

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img