Μια ιδέα με 3 παρασκευές για ένα εύκολο καλοκαιρινό πιάτο με tortilla wraps με τα wraps χωρίς γλουτγένη που θα σας ταξιδέψουν κάπου στο Μεξικό.
Συστατικά:
Σε μπολ λιώνουμε με πιρούνι
180γρ. τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο
1 κ.σ μαγιονέζα
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ μουστάρδα
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Quesadillas με λαχανικά & τυρί
1 κίτρινη και
1 πορτοκαλί
1 κόκκινη
1 wrap
2-3 τριμμένο τυρί της αρεσκείας
Χούμους με αβοκάντο & Νάτσος
2 wraps
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα και αλάτι
200γρ. βρασμένα ρεβίθια
4 κ.σ ταχίνι
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ χυμό λάιμ ή λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κύμινο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
- Τυλιχτά wraps με τονοσαλάτα
Σε μπολ λιώνουμε με πιρούνι 180 γρ. τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο, στραγγισμένο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.γ. μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε με πιρούνι, να ενωθούν καλά τα υλικά. Ραντίζουμε με λίγο νερό ή ελαιόλαδο 2 wraps και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ίσα-ίσα να ζεσταθούν για να είναι πιο εύκαμπτα όταν θα τα τυλίξουμε. Τα αποσύρουμε πρίν ψηθούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό. Βάζουμε 2-3 κ.σ. τονοσαλάτα κατά μήκος του κέντρου κάθε wrap, προσθέτουμε λίγο κομμένο μαρούλι ή ραντίτσιο και τα τυλίγουμε σφιχτά. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.
*Η συνταγή είναι για 2 τυλιχτά wraps.
- Quesadillas με λαχανικά & τυρί
Σε τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε ελαιόλαδο, για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προς το τέλος, αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο. - Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 1 wrap. Όσο ψήνεται η μιά μεριά του, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με 2-3 κ.σ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Απο πάνω, στο μισό ημικύκλιο, βάζουμε το 1/4 από τις πιπεριές. Όταν το τυρί αρχίζει να λιώνει, προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού ή κόλιανδρου και διπλώνουμε με σπάτουλα το μισό wrap. Το αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμα και το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Το κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με salsa.
*Η συνταγή για τη γέμιση με τις πιπεριές είναι για 4 wraps. Η παραπάνω εκτέλεση για το quesadilla μπορεί να επαναληφθεί με τα υπόλοιπα 3 wraps.
- Χούμους με αβοκάντο & Νάτσος
Κόβουμε 2 wraps σε τρίγωνα και τα αραδιάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 10-15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανά. - Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια, 4 κ.σ. ταχίνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμόνι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1/4 κ.γ. κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν λίγο τα υλικά. Προσθέτουμε 50-70 ml παγωμένο νερό και ξαναχτυπάμε όση ώρα χρειάζεται μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Εάν χρειαστεί προθέτουμε λίγο ακόμα νερό και προσαρμόζουμε το αλάτι με δοκιμή. Προσθέτουμε ένα ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος, προσθέτουμε 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο και χτυπάμε μέχρι να διασπατούν τα μυρωδικά στο μείγμα. Σερβίρουμε σαν ντιπ για τα ψημένα νάτσος.
*Η συνταγή είναι ορεκτικό για 4 άτομα.
Πηγή:xorisglouteni.schaer.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!