Όσο και να μας αρέσει το τυρί και να το καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες, είτε σκέτο, είτε σαν γαρνιτούρα στα φαγητά μας, δε σημαίνει ότι δεν έχει παρενέργειες για τον οργανισμό μας.
Και δεν λέμε να μην το τρώμε, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συχνότητα που το τρώμε. Αν το καταναλώνουμε με μέτρο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.
Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να μας δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία μας.
ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ
Όσοι ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που έχουν πρόβλημα με δυσανεξία στη λακτόζη, λείπει ένα ένζυμο που διασπά τα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν δυσκοιλιότητα, αέρια, φούσκωμα και διάρροια.
ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ
Η υπερβολική κατανάλωση τυριών μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ακόμη και ημικρανίες λόγω της τυραμίνης που περιέχουν.
ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΑΤΡΙΟ
Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, ασβέστιο και λιπαρά, μπορεί να συμβάλλει στις καρδιοπάθειες, την υπέρταση και τον διαβήτη.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Είναι πλούσια σε λιπαρά που συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους και την παχυσαρκία.
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
Σε όσους είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες του γάλακτος, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση σε όλο το σώμα, η οποία περιλαμβάνει εξανθήματα, ρινική συμφόρηση και ακμή.
Πηγή:womensnews.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!