Υπέροχη τυροσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά:
– 400 γρ. κοφινάκι
– 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 1 καυτερή πράσινη πιπεριά
– 50 ml ελαιόλαδο
– Φρέσκια ρίγανη
– Μπούκοβο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, στο φούρνο ή στη σχάρα, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2: Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά και πολτοποιούμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γίδινο τυρί θρυμματισμένο, συνεχίζουμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3: Η τυροσαλάτα είναι έτοιμη, στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελάχιστο μπούκοβο και φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη.
Εναλλακτικά την αποθηκεύουμε στο ψυγείο και την καταναλώνουμε τις επόμενες ημέρες.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το μπούκοβο και την καυτερή πιπεριά
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο τις ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά
Την τυροσαλάτα μπορούμε να την πολτοποιήσουμε δίνοντας υφή σαν μους ή να την κρατήσουμε με κομμάτια τυριού
Funkycook.gr