Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει μια αγαπημένη vegan συνταγή, φυσικα χωρίς γαλακτοκομικά. Vegan burrito cheeseburger, ένα σνακ για κάθε ώρα και στιγμή, χορταστικό, γρήγορο, πεντανόστιμο.
#tsoulotip: Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε πίκλες και vegan μαγιονέζα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμάς από σόγια
100 γρ. vegan τυρί, τριμμένο
50 ml κέτσαπ
50 ml ζωμό λαχανικών
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 τορτίγιες, 25 εκ.
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 φέτες ντομάτα
4 φύλλα iceberg μαρούλι
2 κ.γ. vegan worcestershire sauce
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα, σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2.Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε το κιμά σόγιας, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, τη worcestershire sauce, το ζωμό, τη κέτσαπ και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3.Παίρνουμε τις τορτίγιες, βάζουμε μέσα το κιμά σόγιας, από πάνω το τυρί, τη ντομάτα και το μαρούλι τυλίγουμε καλά και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα ή σε ένα σχαροτήγανο.
4.Σερβίρουμε μόλις ετοιμαστούν οι τορτίγιες.
πηγή:giorgostsoulis.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!