Πώς σου ακούγεται να μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου ψωμάκια χωρίς γλουτένη για λαχταριστό burger; Με το αλεύρι Mix B, μπορείς και εσύ να έχεις φρεσκοψημένα σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ, να προσθέσεις τα αγαπημένα σου υλικά και να απολαύσεις αυθεντική γεύση. Κάνε το comfort food δική σου υπόθεση!
Συστατικά:
300 ml νερό
10 γρ. ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
1κ.σ αλάτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
300γρ. Μix B
Παρασκευή:
- Βάλε το αλεύρι σε ένα μπολ. Φτιάξε μια λακουβίτσα και πρόσθεσε τη μαγιά και το αλάτι.
- Ζύμωσε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο. Βάλε το στην άκρη και σκέπασέ το με μια πετσέτα κουζίνας.
- Άφησε το ζυμάρι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Χώρισε τη ζύμη σε 6 ισόποσα κομμάτια, φτιάξε στρογγυλά ψωμάκια και τοποθέτησέ τα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
- Άφησε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 15 λεπτά.
- Ψήσε τα ψωμάκια για 10 λεπτά.
πηγή:xorisglouteni.schaer.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!