spot_img

Vegan τούρτα black forest

Vegan τούρτα black forest; Δε θα το πιστεύετε αν τη δοκιμάσετε, αφού η γεύση της δεν διαφέρει σε τίποτα από την κανονική συνταγή.

Η vegan τούρτα black forest είναι πάρα πολύ εύκολη στη παρασκευή της και με γεύση που απολαμβάνουμε με κλειστά τα μάτια.

Θέλετε να τη δοκιμάσετε;

Ήρθε η στιγμή να βάλετε τις ποδιές σας και να πάρετε θέση στις κουζίνες σας.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

  • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα αμυγδάλου σόγιας ή καρύδας
  • 120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/2 φλ. τρούφα σοκολάτα υγείας
Για το σιρόπι
  • 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό βύσσινο
  • 3 κ.σ. κονιάκ
Για τη κρέμα κακάο
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2-3 κ.σ. νερό ή γάλα καρύδας σόγιας ή αμύγδαλου
Για την επικάλυψη
  • 350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • γλυκό βύσσινο
  • καρούλια πικρής σοκολάτας για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο όπου θα ψήσουμε τα παντεσπάνια για τη νηστίσιμη τούρτα Black Forest, στους 180 βαθμούς C.
  2. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια για παντεσπάνι. Στρώνουμε λαδόκολλα.
  3. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.
  4. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν. Κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε ένα.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΚΑΟ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε με σύρμα καλά να γίνει σαν κρέμα.
  2. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  3. Ζεσταίνουμε το σιρόπι με το κονιάκ να αραιώσει η σύσταση. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα. Ραντίζουμε με πινέλο λίγο σιρόπι και αλείφουμε με κρέμα κακάο. Μπήγουμε λίγα βύσσινα γλυκό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  5. Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, αλείφουμε ολόγυρα με τη φυτική κρέμα.
  6. Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας και γλυκό βύσσινο.
  7. Εναλλακτικά εάν θέλουμε, μοιράζουμε το μείγμα παντεσπάνι σε δύο ταψιά με διάμετρο 26 ή 28 εκ. Ψήνουμε για λιγότερη ώρα, αφού θα είναι πιο λεπτή η στρώση, και γεμίζουμε τα δύο παντεσπάνι με μία στρώση κρέμα κακάο. Έτσι βγαίνουν πιο πολλές μερίδες, γιατί δεν θα γίνει πολύ ψηλή η τούρτα και θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια. Με τον πρώτο τρόπο βέβαια, είναι πιο εντυπωσιακή.
  8. Παγώνουμε την τούρτα για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV