
Κάθε φορά που οι μπανάνες μου παίρνουν αυτό το μαύρο χρώμα και δεν ξέρω τι να τις κάνω και κανείς δεν τις επιλέγει από το δίσκο με τα φρούτα ξέρω πως ήρθε η ώρα να φτιάξω παγωτό! Και συγκεκριμένα, υγιεινό παγωτό μπανάνα με γεύση espresso! Έφτασε και το καλοκαίρι και ξάφνου νιώθεις μια μικρή λιγούρα! Λίγο η ζέστη, λίγο η θάλασσα και η επιθυμία για ένα νόστιμο, γρήγορο και πανεύκολο παγωτάκι εμφανίζεται!
Τα υλικά είναι πανεύκολα και δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα γευστικό παγωτό με βάση του την μπανάνα, κακάο και καφέ espresso!
Υλικά
- 2 κατεψυγμένες μπανάνες
- 1 σφηνάκι καφέ espresso
- 1 κ.σ. ζάχαρη (κανονική ή stevia)
- 1 1/2 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε τις γινωμένες μπανάνας σε ροδέλες και τις βάζουμε μέσα σε μεμβράνη και στην κατάψυξη μας για τουλάχιστον 10 ώρες. Γενικά όταν καταλαβαίνεις πως οι μπανάνες σου δεν πρόκειται να καταναλωθούν μπορείς να τις βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να γεννηθεί η επιθυμία για παγωτάκι.
Ήρθε η ώρα να φτιάξεις το σφηνάκι του espresso όπου μέσα θα λιώσεις την ζάχαρη. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τώρα τον καφέ, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και φυσικά τις μπανάνες που έχουμε αφαιρέσει από τη μεμβράνη. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μπανάνες μπορεί να χρειαστεί λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος!
Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να βάλεις το παγωτό σου πάλι στην κατάψυξη για μια ωρίτσα ακόμη. Προσωπικά επιλέγω να βάζω το δοχείο όπως είναι στην κατάψυξη ώστε να μην χρειάζεται να το βγάζω και να το ξαναβάζω στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Η προσθήκη του καφέ βοηθάει στο να “χαθεί” η έντονη γεύση της μπανάνας, σε περίπτωση που δεν θέλεις να βάλεις καφέ αντικατέστησε την ζάχαρη με μέλι και κατανάλωσε χωρίς να το βάλεις δεύτερη φορά στη κατάψυξη!
Τώρα το παγωτό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας από πάνω στις σταγόνες της κουβερτούρας ή δημητριακά ή τριμμένο μπισκότο! Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να βάλεις ό,τι γαρνιτούρα σου αρέσει! Να ξέρεις πως αν δεν το καταναλώσεις όλο, μπορείς να το διατηρήσεις στην κατάψυξη!
Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές με πολύ απλά υλικά που έχεις στο σπίτι. Μία ακόμη τέλεια ιδέα για topping είναι μία κουταλιά φυστικοβούτυρο, γιαμ!
πηγή:ediva.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!