Tης Betty Bettoula ( instagram@bettoulasfood )
Για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Με μία συνταγή κάντε πολλά γλυκάκια για τον καφέ σας.
Υλικά:
10 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι σόδα
1 κούπα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 κούπα νερό 2 κουταλιές ξύδι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 κούπες αλεύρι.
Για την κρέμα σοκολάτας:
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
250 γρ μασκαρπόνε
50 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά για το κέικ μας με την σειρά που είναι στην συνταγή. Λαδώνουμε μικρές φόρμες για κέικ και για μάφινς και μια μεγάλη ταρτιέρα αδειάζουμε το χυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ μας να κρυώσουν .
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε Μπεν Μαρί με μια κουταλιά ηλιέλαιο. Χτυπάμε το μασκαρπόνε στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τις σοκολάτες .Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Βάζουμε την κρέμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε ροζέτες στα μάφινς. Γεμίζουμε την τάρτα μας και την στολίζουμε με αμύγδαλο καβουρδισμένο και κομμάτια σοκολάτας.
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!