Μια ποικιλία από σάλτσες για να στολίσετε το τραπέζι σας και να συνοδεύσετε τα υπέροχα Crackers και Grissini χωρίς γλουτένη. Ιδανικές για ένα fingerfood πάρτυ ή για να ξεκινήσετε ένα εορταστικό τραπέζι!
Συστατικά:
1 πακέτο Grissini ή 1 πακέτο Crackers
Για το ντιπ με αβοκάντο και γαρίδες:
2 κ.σ τυρί κρέμα
Λίγο τυρί ρικόττα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 μέτριο αβοκάντο
80 γρ. γαρίδες (βρασμένες και καθαρισμένες)
20 ml χυμό λεμονιού
1 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το τζατζίκι:
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φυλλαράκια μέντας
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Για την καυτερή σάλτσα πιπεριάς:
5 κ.σ. μαγιονέζα
1 κόκκινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σάλτσα με αβοκάντο και γαρίδες
- Στο μπλέντερ λιώστε το αβοκάντο και τα τυριά.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.
- Βάλτε το ντιπ σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα τις γαρίδες.
Τζατζίκι
- Καθαρίστε και τρίψτε στον τρίφτη το αγγούρι. Αφήστε να σουρώσει ή στραγγίξτε με τα χέρια πολύ καλά.
- Τρίψτε ή λιώστε το σκόρδο.
- Αναμίξτε τα παραπάνω με το γιαούρτι και προσθέστε λάδι, ξύδι και αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καυτερό ντιπ πιπεριάς
- Ψιλοκόψτε την κόκκινη πιπεριά και την πιπεριά chilli.
- Αναμίξτε τα όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
πηγή:xorisglouteni.schaer.com