spot_img

Υπέροχα ντιπς για το τραπέζι σας!!

Μια ποικιλία από σάλτσες για να στολίσετε το τραπέζι σας και να συνοδεύσετε τα υπέροχα  Crackers και Grissini χωρίς γλουτένη. Ιδανικές για ένα fingerfood πάρτυ ή για να ξεκινήσετε ένα εορταστικό τραπέζι!

Συστατικά:

1 πακέτο Grissini ή 1 πακέτο Crackers

Για το ντιπ με αβοκάντο και γαρίδες:
2 κ.σ τυρί κρέμα
Λίγο τυρί ρικόττα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 μέτριο αβοκάντο
80 γρ. γαρίδες (βρασμένες και καθαρισμένες)
20 ml χυμό λεμονιού
1 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για το τζατζίκι:
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φυλλαράκια μέντας
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Για την καυτερή σάλτσα πιπεριάς:

5 κ.σ. μαγιονέζα
1 κόκκινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σάλτσα με αβοκάντο και γαρίδες

  • Στο μπλέντερ λιώστε το αβοκάντο και τα τυριά.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.
  • Βάλτε το ντιπ σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα τις γαρίδες.

Τζατζίκι

  • Καθαρίστε και τρίψτε στον τρίφτη το αγγούρι. Αφήστε να σουρώσει ή στραγγίξτε με τα χέρια πολύ καλά.
  • Τρίψτε ή λιώστε το σκόρδο.
  • Αναμίξτε τα παραπάνω με το γιαούρτι και προσθέστε λάδι, ξύδι και αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Καυτερό ντιπ πιπεριάς

  • Ψιλοκόψτε την κόκκινη πιπεριά και την πιπεριά chilli.
  • Αναμίξτε τα όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

πηγή:xorisglouteni.schaer.com

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV