Του Γιώργου Τσούλη
Η πιο δροσερή, υγιεινή, θαλασσινή σαλάτα ήρθε να σας τρελάνει. Χταποδοσαλάτα special που θα σας ταξιδέψει σε ελληνικές, καλοκαιρινές, θαλασσινές γεύσεις. Χωρίς γλουτένη και λακτόζη, ήρθε για να γίνει ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά σας.
#tsoulotip: Επιλέγουμε να αρωματίσουμε το νερό με μπαχαρικά ώστε να δώσουμε έναν ενδιαφέρον χαρακτήρα στο χταπόδι μας. Μπορούμε να κάνουμε δοκιμές χωρίς όμως να παραβλέπουμε την χρήση ξυδιού.
ΥΛΙΚΑ:
Για το χταπόδι:
1 χταπόδι, ωμό και καθαρισμένο
70 ml ξύδι βαλσάμικο
4 μπαχάρι, σπόρους
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 φύλλα δάφνης
Για τη σαλάτα:
250 γρ. αχιβάδες ζυμαρικά, βρασμένες
120 γρ. χταπόδι, βρασμένο
½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
20 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη σε λωρίδες
10 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια , κομμένα σε ροδέλες
10 γρ. κάπαρη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Για το χταπόδι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χταπόδι, το ξύδι, το μπαχάρι, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, τα φύλλα δάφνης και αρκετό νερό για να σκεπάσει το χταπόδι.
2.Μόλις αρχίσει να αχνίζει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
3.Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4.Για τη χταποδοσαλάτα: Σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και το χταπόδι. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
πηγή:giorgostsoulis.com
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!