
Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νηστίσιμος, νοστιμότατος και το απόλυτο γλυκό για τη Σαρακοστή.
Συστατικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα από λεμόνι και αφήνεις το σιρόπι να βράσει
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτει το σιμιγδάλι μέτρια
- Σβήνεις το μάτι και ρίχνεις στο σιμιγδάλι το σιρόπι καυτό
- Το αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα ή σταφίδες
- Το βάζεις σε μια φόρμα και τον αφήνεις στην άκρη για 20 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει
- Το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις
πηγή:tlife.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!