Μια εύκολη εναλλακτική λύση όταν δεν έχεις το χρόνο να κάνεις γλυκό . Οι σπιτικές κομπόστες είναι η λύση για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου και να απολαύσεις ένα ωραιότατο ελαφρύ γλύκισμα. Όταν λοιπόν τα φρούτα είναι στην εποχή τους τα εκμεταλλεύομαι και φτιάχνω τις κομπόστες μου με ένα ελαφρύ διάλυμα νερού και ζάχαρης. Το σημαντικό βέβαια είναι να βάζουμε την κομπόστα πάντα σε αποστειρωμένα βάζα (έχω δείξει σε άλλο άρθρο ) και μετά στο ψυγείο. Η κομπόστα μακράς διάρκειας θέλει να είναι λίγο άγουρα τα φρούτα, ενώ η κομπόστα που θα την καταναλώσεις άμεσα θέλει πιο ώριμα φρούτα, όπως αυτή που αναφέρω στο άρθρο μου.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ώριμα αχλάδια
500 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
ξυλάκι κανέλας
σταφίδες
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από την φλούδα τους ,τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια . Για να μην μαυρίσουν τα αχλάδια που καθαρίζουμε τα βάζουμε σε ένα μπόλ που μέσα έχουμε ρίξει νερό και ένα στημένο λεμόνι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη .Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρούτα και τα βράζουμε για άλλα 5′.Η κομπόστα μας είναι έτοιμη. Για περισσότερη απόλαυση προσθέτουμε σταφίδες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!