
Υλικά:
400 γρ ρεβύθια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ παντζάρια
1 αβοκάντο ώριμο
20 γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1 κ.γ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Λίγο κύμινο
4 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί μαζί με τη σκελίδα το σκόρδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα ρεβίθια και σοτάρουμε χωρίς να πάρουν χρώμα για λίγο.
Αφού αφαιρέσουμε το σκόρδο από το τηγάνι αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα ρεβίθια, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το παντζάρι σοτάρουμε για πολύ λίγο προσθέτουμε και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα ρεβίθια το παντζάρι, το κύμινο, τζίντζερ, το μισό χυμό από το λεμόνι, το δυόσμο κι τις ελιές και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το αβοκάντο, το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι και το προσθέτουμε και αυτό στη σαλάτα, προσθέτουμε και τα φύλλα από το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Νηστίσιμη και vegan
Μια σαλάτα θρεπτική και χορταστική που μπορεί από μόνη της να είναι ένα γεύμα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!