spot_img

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

Υλικά:

2 κούπες αλατισμένο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κομμάτια

1 κούπα καφέ ζάχαρη

4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

Προαιρετικά: Τα αγαπημένα σας toppings. Αν θέλετε για μια πιο χριστουγεννιάτικη έκδοση των μπισκότων αυτών πάρτε μερικά κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατέψτε στο μίξερ για 5 με 6 λεπτά.

Σε μια λεκανίτσα πασπαλίστε μισή κούπα αλεύρι και ρίξτε μέσα τη ζύμη από το μίξερ.

Ζυμώστε με το χέρι για 5 λεπτά ακόμη. Προσοχή δεν πρόκειται και δεν θέλουμε να σφίξει η ζύμη μας. Αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο αλεύρι ακόμη, έχουμε κρατήσει στην άκρη μισή κούπα.

Χωρίστε τη ζύμη στα τρία, σκεπάστε την και αφήστε την να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

Κόβετε τη ζύμη, είτε με φορμάκια είτε με το μαχαίρι σε τετράγωνα και τρίγωνα.

Αν δεν πρόκειται να διακοσμήσετε τα μπισκότα με κάτι, μπορείτε να κάνετε σχέδια με το πιρούνι πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά τους 160 βαθμούς.

Φυσικά, αν θέλετε διακοσμείτε τα μπισκότα σας με τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή τρούφα, κανέλλα, άχνη ζάχαρη, σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, κερασάκια μαρασκίνο τα οποία τα κόβετε και βάζετε ένα στο κέντρο του μπισκότου ή κρυσταλλική ζάχαρη

Iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV