Αναμφισβήτητα ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων και αγαπημένο όλων. Εκτός του ότι είναι ένα δροσερό και γλυκό σνακ το καλοκαίρι, το καρπούζι μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας αφού περιέχει σημαντικά επίπεδα βιταμινών και είναι πλούσιο με φυτικές ίνες φτωχό δε σε θερμίδες. Ένα φρούτο που μπορείς να το απολαύσεις σε πολλές παρασκευές .Η σημερινή συνταγή θα είναι γρανίτα καρπουζιού επειδή μου το ζητήσανε τα παιδιά της γειτονιάς. Και χατίρι φυσικά δεν χαλάμε οπότε πάμε να την κάνουμε και να τη προσφέρουμε!!!
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. νερό
- 3 κσ μέλι
- 1 μεγάλο. καρπούζι, καθαρισμένο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το μέλι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για να βράσει περίπου 2 -3 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και το πολτοποιούμε μαζί με το κρύο σιρόπι και τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσει καλά είναι έτοιμη η γρανίτα να τη σερβίρουμε σε ποτήρια.
Η επιτυχία είναι σίγουρη αφού δεν έχει κανένα βαθμό δυσκολίας. Φτιάξτε την λοιπόν ξανά και ξανά και δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!!!
Στην υγειά σας!!!!!!!