
Υλικά για το σιρόπι:
Ζάχαρη 300 γρ
Νερό 280 γρ
Για τη βάση:
Φρυγανιά 125 γρ
Υλικά για την κρέμα:
Ζελέ 200 γρ με μούρο ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας
Νερό 200 γρ
Γάλα 300 γρ
Γιαούρτι 500 γρ στραγγιστό
Για το γαρνίρισμα:
Μαρμελάδα 450 γρ βατόμουρο ή άλλη γεύση της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει τελείως. Θέλει περίπου 10 λεπτά . Σε ένα ταψί 25 Χ30 στρώνουμε τις φρυγανιές και περιχύνουμε πάνω τους το σιρόπι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φακελάκια από μείγμα φρουί ζελέ με γεύση μούρο. Προσθέτουμε βραστό νερό, το κρύο στραγγιστό γιαούρτι και τέλος το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το ρίχνουμε στο ταψί. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αλείφουμε πάνω από την κρέμα μαρμελάδα βατόμουρο η ότι μαρμελάδα μας αρέσει .Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 1/2 ώρα.
Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!