spot_img

Φανταστικός κορμός σε φόρμα !!!

Ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό γλυκό που όλοι αγαπάμε, πεντανόστιμο,  με έντονη γεύση σοκολάτας,  μπισκότου  και ξηρών καρπών. Είμαι σίγουρη ότι δεν λείπει από κανένα ψυγείο  αυτόν τον καιρό, αφού κόβετε και αποθηκεύετε  στην κατάψυξη και σερβίρετε ανά πάσα στιγμή. Εκτός βέβαια της γεύσης  που είναι θεϊκή, όταν περιμένουμε επισκέψεις στο σπίτι θα πρέπει να είναι άψογη και η εικόνα του γλυκού, γι’αυτό επέλεξα να το βάλω σε φόρμα. Τολμήστε το!!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ. καρύδια καβουρδισμένα
  • 100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. κακάο,
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 20 γρ. λικέρ
  • φιστίκι Αιγίνης
  • φιλέ αμυγδάλου
  • φράουλες

 Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε μία μεμβράνη σε μία  φόρμα του κέικ  καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά της. Φροντίζουμε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα για να λιώσει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα θρυμματισμένα  μπισκότα, τα καρύδια και  τα αμύγδαλα.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο ( να είναι  μαλακό) το κακάο και  το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λικέρ και στο τέλος τα μπισκότα.
  • Ρίχνουμε και το μείγμα από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα  μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
  • Πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε,  κάνουμε επάλειψη με λιωμένη κουβερτούρα και στολίζουμε με φιστίκι και φιλέ αμυγδάλου.

Καλή επιτυχία!!!!!

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img