Μια συνταγή από Τεχεράνη με παραλλαγή την κρέμα και την σάλτσα καραμέλας στον τρόπο υλικών και εκτέλεσης. Για τους λάτρεις της καραμέλας είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή βελούδινη στην υφή, με πλούσιο σιρόπι ,εξαιρετικά εύγεστη ,τρεμάμενη όταν την κόβεις με το κουτάλι και τέλεια παρουσία εικόνας όταν απλώνετε το σιρόπι καραμέλας στο πιάτο. Έ να υπέροχο γλυκό που ξυπνά αναμνήσεις παιδικών χρόνων συνδυάζοντας τις δυο γεύσεις κρέμας με καραμέλα. Τα λόγια είναι περιττά πάμε να την κάνουμε και να την απολαύσουμε . Στο φωτογραφικό υλικό η εκτέλεση της συνταγής είναι διπλή ,μια σε πυρέξ και μια σε ποτήρια….η επιλογή δική σας.
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ:
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη+1κσ
½ βιτάμ
2 βανίλιες
2 μπανάνες
ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κσ άμυλο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
Λιώνουμε το βιτάμ σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2′ με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες προσθέτουμε το γάλα ,την ζάχαρη , τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μας πήξει η κρέμα και να έχει μια ωραία υφή. Βρέχουμε ένα πυρέξ και την ρίχνουμε μέσα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και σε χαμηλή θερμοκρασία την λιώνουμε εντελώς. Ρίχνουμε στην συνέχεια 1 φλιτζάνι νερό (αυτό αμέσως θα κοκαλώσει ,αλλά μην το φοβηθείτε με τον βρασμό θα λιώσει)ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το άμυλο που διαλύσαμε σε 2 φλιτζάνια νερό . Ρίχνουμε λίγο αλάτι και με τις πρώτες φουσκάλες η καραμέλα θα αρχίζει να πήζει που σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Στρώνουμε τις μπανάνες που κόψαμε σε ροδέλες πάνω από την κρέμα και στην συνέχεια ρίχνουμε την καραμέλα. Στολίζουμε αν θέλουμε με καρύδια.
ΥΓ. Το άμυλο μπορεί να είναι αλεύρι, νεζεστές, άνθος αραβοσίτου, η επιλογή δική σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!