
Της Betty Bettoula
( Instagram@bettoulasfood )
ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ( για 2 άτομα)
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
150 γρ μαγιονέζα
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό από 1/2 μοσχολέμονο
1 σφηνάκι κονιάκ ( προαιρετικά)
αλάτι ,πιπέρι
5 φέτες προσούτο
1 αγγούρι
1ντοματίνι
2 φύλλα λόλο ρόσο
Φέτες από μοσχολέμονο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι την μαγιονέζα το χυμό από το μοσχολέμονο. Ψιλοκόβουμε 2 γαρίδες και 2 φέτες προσούτο, αλάτι και πιπέρι .
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σ’ ένα ψηλό ποτήρι μέχρι την μέση το κοκτέϊλ. Τοποθετούμε το λόλο ρόσο στην μία πλευρά. Κόβουμε φέτες το αγγούρι και τις τοποθετούμε πάνω στο κοκτέϊλ. Δημιουργούμε ένα τριαντάφυλλο από το υπόλοιπο προσούτο και από το ντοματίνι. Τελευταία νότα οι ολόκληρες γαρίδες και οι φέτες μοσχολέμονο.
Επίσης για το σερβίρισμα δημιούργησα καρδούλες σφολιάτας .( κόψτε με κουπ καρδούλα την σφολιάτα σας και ψήστε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά)
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!