spot_img

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Της Ειρήνης Φραγκιαδάκη

Ένα νηστίσιμο πιάτο που μπορείτε όλοι να ετοιμάσετε και να απολαύσετε!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 1 φλυτζάνι μεγάλο ρύζι καρολίνα.
  •  μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στο μούλτι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 επιπλέον κουτί κονσέρβα χυμό ντομάτας (400gr)
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόψτε τις κορυφές από τις ντομάτες και τις πιπεριές και κρατήστε της στην άκρη.

Αφαιρέστε το εσωτερικό τους  χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα εργαλείο παγωτού και βάλτε το σε ένα μπολ. Περάστε όλα τα υλικά από multi.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Βάλτε το μισό από το λάδι  σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Συνεχίστε με το ρύζι, ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το χυμό  από το εσωτερικό  από τις ντομάτες /πιπεριές και αλατοπιπερώστε.  Ανακατέψτε καλά και κλείστε τη φωτιά. Προσθέστε τα μυρωδικά. Ανακατέψτε. Το μείγμα θα πρέπει να είναι σαν μια πηχτή σούπα.

Με ένα κουτάλι, γεμίστε μία προς μία τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα ¾. Καλύψτε το καθένα με την κομμένη άκρη που φυλάξατε και βάλτε τες  σε ένα βαθύ ταψί. Αν περισσεύει γέμιση από το ρύζι που ετοιμάσατε, ρίξτε το χύμα στο ταψί.

Στο μπολ βάλτε το χυμό ντομάτας κονσέρβα. Προσθέσετε ένα ποτήρι νερό, το υπόλοιπο 1/2 ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και 1/2 κουταλάκι ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε  1κσ από το μείγμα σε κάθε γεμιστό  και με όσο περισσέψει περιλούστε  τα γεμιστά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν κλείσετε το φούρνο,  ελέγξτε τα υγρά και δοκιμάσετε το ρύζι.

Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο νηστίσιμο πιάτο με φέτα…είναι από τα φαγητά που έχουν υπέροχη γεύση και κρύα..

Καλή σας επιτυχία!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV