spot_img

Καρδιτσιώτικη πίτα…Μπατζίνα!!!

Η Καρδίτσα είναι μια πανέμορφη  πόλη της θεσσαλικής πεδιάδας με πληθυσμό 56.747 μόνιμους κατοίκους .Διακρίνεται για τον φιλόξενο κόσμο της ,τα πολλά παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά, τις πλατείες, τους πεζόδρομους, το Αρχαιολογικό Μουσείο ,το Λαογραφικό και πολλά άλλα αξιοθαύμαστα μέρη. Ο τέλειος προορισμός  για εκδρομή είναι η  λίμνη Πλαστήρα που  βρίσκεται 25χλμ. περίπου δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 800 μ. Το τοπίο είναι συναρπαστικό  όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς η πανέμορφη λίμνη αγκαλιάζεται από τα ψηλά  και  καταπράσινα  βουνά και δημιουργεί μια μαγευτική εικόνα. Δίκιο  έχουν οι φυσιολάτρες που την αποκάλεσαν “παράδεισος”.  Ένα μεγάλο έργο που συνέλαβε την ιδέα  ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας  για την κατασκευή ενός φράγματος     ( προς τιμήν του  άλλωστε ονομάστηκε  και η λίμνη)που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης του  απέραντου θεσσαλικού κάμπου, της ύδρευσης της Καρδίτσας και άλλων κοινοτήτων, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με την εκμετάλλευση της δύναμης του νερού.  Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε το 1960,  καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων και από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, χιλιάδες λάτρεις της φύσης και του λαϊκού πολιτισμού ανακαλύπτουν την ομορφιά της περιοχής και τη μοναδικότητα της. Ένα  μαγευτικό και όμορφο ταξίδι με πολλές δραστηριότητες…..μην ξεχάσετε βεβαίως να γευτείτε την Καρδιτσιώτικη  πίτα, την περίφημη ”Μπατζίνα”.  Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Και για όσους δεν κρατιούνται  σας την παρουσιάζω αμέσως!!!!

Υλικά:

  • 4-5 μεγάλα  κολοκύθια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Λίγο δυόσμο
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. φέτα Θεσσαλίας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για να ρίξουμε από πάνω)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αλεύρι γ.ο.χ.όσο πάρει (για ένα μέτριο μείγμα)
  • 1 μπέικιν
  • καλαμποκάλευρο για το ταψί

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι  το πιπέρι τον δυόσμο  τα αυγά, τη μισή φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για  περίπου 40΄

Ευχαριστώ τις άξιες  κυρίες της Καρδίτσας  για  την υπέροχη συνταγή!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img