spot_img

Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι !!!

Υπάρχουν 2 ειδών ανθοί, οι αρσενικοί (λουλούδια) και οι θηλυκοί  (στην άκρη του κολοκυθιού). Λέγεται ότι οι αρσενικοί είναι πιο νόστιμοι.

Αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό πιάτο γιατί όχι και γκουρμέ. Είναι ότι πιο νόστιμο έχω φάει σε κολοκυθοανθούς. Η συνταγή είναι, επιτρέψτε μου να πω, ΑΠΑΙΧΤΗ!

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο (80 ml)
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 της ντομάτας (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 16 κοφτές κουταλιές ρύζι (τύπου καρολίνα)
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κούπα με ψιλοκομμένο άνηθο+ δυόσμο
  • 1 κουταλάκι αλάτι περίπου
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
  • 1 φέτα λεμόνι-λεπτά κομμάτια-κοτσανάκια από κόκκινη πιπεριά (κομμένη ζουλιέν)

Εκτέλεση:

  1. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΟΥΣ αφαιρώντας τους στήμονες που κρύβουν στο κέντρο. Πλένουμε πολύ προσεκτικά να μην τραυματιστούν ώστε να απαλλαγούν από τυχόν έντομα. Καθαρίζουμε από κάτω αν έχει μικρά πράσινα φύλλα.
  2. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ. Σοτάρουμε στο λάδι όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ξερό & φρέσκα) μαζί με το τριμμένο καρότο, μικρά κομματάκια πιπεριάς με λίγο μαύρο πιπέρι. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε κομματάκια από 1/4 μιας μεγάλης ντομάτας.
  3. Μετράμε τόσες κουταλιές κοφτές ρύζι όσες και οι ανθοί μας. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ρίγανη, άνηθο & δυόσμο, ανάλογο αλάτι και σβήνουμε με κρασί ή νερό και αφήνουμε μέχρι να χαθούν τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΟΥΣ. Βάζουμε προσεκτικά μέσα σε κάθε ανθό με ένα μικρό κουταλάκι από τη γέμιση,χωρίς να πιέζουμε. Κλείνουμε με τα πέταλα και τοποθετούμε σε κατσαρόλα ή γάστρα κυκλικά τους γεμισμένους ανθούς μας. Βάζουμε ανάμεσα μερικά κομμάτια από πιπεριά κόκκινη και στη μέση μια φέτα λεμόνι από πάνω (βλέπε φωτο & βίντεο). Περιχύνουμε με χυμό, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι-πιπέρι και 1 ποτήρι νερό μέχρι να σκεπαστούν οι ανθοί. Βάζουμε 1-2 κουταλιές λάδι και προαιρετικά 2 φύλλα αρμπαρόριζας (καλό είναι να μπαίνουν στο τέλος για να διατηρούν το άρωμά τους). Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μη σκορπίσουν και κλείνουμε το καπάκι.
  5. ΨΗΝΟΥΜΕ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1/2 ώρα. Βγάζουμε, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το ρύζι και αν έχουν μείνει με το λαδάκι τους τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10′ ΧΩΡΙΣ καπάκι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  6. Μπορεί επίσης να βράσουν σε κατσαρόλα με τη διαφορά ότι θα ελέγχουμε μην τελειώσουν τα υγρά του.

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV