
Της Φοίβης Γεωργιάδου ‘’ Νοστιμιές για όλους”
Δροσιστική και απολαυστική κρέμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά:
Για την κρέμα
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ
- 400 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κ.γ. εσάνς βανίλια
Για τη καραμέλα
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι να γίνουν μία σκούρα καραμέλα.
- Ρίχνουμε τη καραμέλα σε φόρμα, φροντίζοντας να πάει παντού, όχι μόνο στο πάτο της φόρμας.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από τη καραμέλα και βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει νερό (μέχρι τη μέση της φόρμας).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για περίπου μία ώρα.
- Αν δούμε ότι η κρέμα πήρε χρώμα ενώ εσωτερικά χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο τότε απλά καλύπτουμε την επιφάνεια με ασημόχαρτο.
- Για να δούμε ότι ψήθηκε βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό τότε η κρέμα μας είναι έτοιμη.
- Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρουμε αφού περάσουν αρκετές ώρες.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!