spot_img

Μανιταρόσουπα με κάστανα

Η γήινη γεύση των μανιταριών σε έναν από τους γευστικότερους τρόπους για να την απολαύσετε.

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα μικρά άσπρα ή πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 120γρ. κάστανα έτοιμα καθαρισμένα
  • 600ml ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 – 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σούπα για 25 – 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα.

Βήμα 3

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτετε το λάδι τρούφας και σερβίρετε.

Tips

  • Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος, ωστόσο είναι το υλικό εκείνο που θα δώσει στη σούπα τη χαρακτηριστική λεία και βελούδινη υφή της.

Πηγή:olivemagazine.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV