Καλοκαιρινά τραγανά μελιτζανοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο. Δοκιμάστε τα τώρα που εμφανίστηκαν οι πρώτες μελιτζάνες στον κήπο σας ,για να τα φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι. Με αυτά τα υλικά κάνεις και την υπέροχη μελιτζανόπιτα που ήταν και ο αρχικός στόχος μου, αλλά η επιθυμία των παιδιών μου ήταν τα τραγανά πιτάκια. Βεβαίως η επιθυμία τους, εξετελέστη με επιτυχία…αποκομίζοντας κι εγώ πολλά φιλιά!!!!
Πάμε λοιπόν στην κουζίνα να δημιουργήσουμε και να τα προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε!!
ΥΛΙΚΑ:
4 μεγάλες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 αυγά
1ποτήρι ελαιόλαδο (κρατάμε και λίγο για την επάλειψη των φύλλων)
1 ποτήρι γάλα
3 κσ γλυκό τραχανά
200 γρ φέτα Θεσσαλίας
100 γρ κεφαλοτύρι Θεσσαλίας
μαιντανό (προαιρετικά)
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις ψιλοκόβουμε τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο τρυπητό, ώσπου να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι να σωταριστούν .Μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες ψιλοκομμένες, ανακατεύουμε και τις σωτάρουμε για 10′ ρίχνουμε το γάλα, τον τραχανά και μόλις πάρει μια βράσει σβήνουμε και το αφήνουμε 30′ (για να μαλακώσει η μελιτζάνα και να πιεί τα υγρά του ο τραχανάς). Όταν έχει κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και τα αυγά χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα τα κόβουμε λωρίδες, λαδώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα. Τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένο ταψί. Τέλος τα στολίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30′.
Καλή επιτυχία!!!!
Καλή απόλαυση!!!!!!