spot_img

Μίνι muffins με φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αλμυρά muffins με φέτα και πιπεριά, τέλεια για πάρτυ και για μπουφέ, αλλά και για ένα σνακ

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 160 ml κρέμα γάλακτος light
  • 125 γραμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 100 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Γι’ αυτά τα αλμυρά muffins προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.
  • Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.  
  • Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV