
Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Φτιάχνεται με κολοκυθάκια, φέτα, ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν έχει φύλλο.
Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι δυόσμο
2 κ.σ. βασιλικό
4 αβγά
400 γρ. φέτα
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. καλαμποκάλευρο, για το ταψί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας για να βγάλουν όλη την υγρασία τους.
Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια. Προσθέτουμε τα αυγά, τη μισή φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!