Μυρωδάτα νηστίσιμα κουλουράκια με φυσικό χυμό πορτοκαλιού και ταχίνι. Ένα εξαιρετικό φυτικό τρόφιμο , το ταχίνι με καλής βιολογικής αξίας πρωτείνης και υγιεινά λιπαρά οξέα που εισβάλουν για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Το συναντάμε σε πολλές γαστρονομικές συνταγές, αλλά πιστεύω ότι για μένα, ο καλύτερος τρόπος για να φαγωθεί και από παιδιά (λόγο της ιδιαίτερης γεύσης του που έχει το ταχίνι) είναι τα κουλουράκια. Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε!!!
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό σόδα
1 κ.γ κοφτό κανέλα
5 κ.σ ταχίνι
1 μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να διαλυθεί Προσθέτουμε το ταχίνι ,την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα ,το αλεύρι (500γρ σίγουρα)με το μπέικιν και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί και στην συνέχεια τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα στολίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15′ περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!!