spot_img

Ντοματοκεφτέδες με φέτα και κεφαλοτύρι

Εύκολο καλοκαιρινό πιάτο !!!

Υλικά:
5-6 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε κύβους)

1 κολοκυθάκι (κομμένο στον τρίφτη)
2 κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε κύβους)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο  φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

λίγο μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στον τρίφτη
1 κούπα φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
3-4 φύλλα βασιλικού  ψιλοκομμένα
λίγη ρίγανη
2  αυγά
1 μπέκιν πάουντερ
αλεύρι (όσο πάρει για ένα μέτριο χυλό)
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση:

Ξεφλουφίζουμε τις ντομάτες, τις στύβουμε ελαφρά και τις κόβουμε. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μέτριο χυλό. Σε τηγάνι στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά το λάδι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το χυλό μια μια κουταλιά να τηγανιστεί ο κεφτές μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα.

Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Μπορούμε να τους απολαύσουμε ζεστούς ή κρύους.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV