
Υλικά:
2 φιλέτα στήθος πάπιας
40 γρ βούτυρο
30 γρ ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα πορτοκάλι:
30 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
200 ml ζωμό μοσχαριού
Ξύσμα από μισό πορτοκαλί
Χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
10 γρ corn flour
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το στήθος πάπιας με το δέρμα, το χαράζουμε από τη μεριά που είναι το δέρμα και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά, βάζουμε το στήθος πάπιας πρώτα από τη μεριά του δέρματος, και το γυρνάμε από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά. Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι το οποίο στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180°C.
Στο τηγάνι που έχουμε περάσει την πάπια βάζουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα πορτοκάλι.
Διαλύουμε το corn flour σε λίγο νερό το προσθέτουμε στο τηγάνι και βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Βγάζουμε από το φούρνο την πάπια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκάλι.
Πρόταση σερβιρίσματος πουρές πατάτας.
Μερίδες 2
Βαθμός δυσκολίας 2/5
Καλή επιτυχία !!
Καλές γιορτές !!