spot_img

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Υλικά:

300 γρ βούτυρο

300 γρ ζάχαρη

4 αυγά 

½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

30 γρ αμμωνία

½ κ.γ. σόδα 

100 γρ φρέσκο γάλα 

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια με το φτερό χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν Προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, την αμμωνία τη σόδα, το ξύσμα από πορτοκάλι και τη μαστίχα.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί και γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι περίπου μισή ώρα, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV