
Της Κατερίνας Σπυριδάκη
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ψάρια για σούπα ( μπακαλιάρο, σκορπίνες)
2 λίτρα βραστό νερό
1 κρεμμύδι
σέλινο (4 κλωνάρια)
5-6 καρότα κομμένα
2-3 πατάτες κομμένες
4 κ.σ ελαιόλαδο
1-2 κολοκυθάκια κομμένα
1 ντομάτα κομμένη στη μέση
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένεις τα ψάρια και τα τοποθετείς σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα 4 και 2 λίτρα βραστό νερό.
Βράζεις για 15-20′
Εν τω μεταξύ πλένεις και καθαρίζεις τις πατάτες και τα καρότα
Βάζεις τα ψάρια σε μια πιατέλα και σουρώνεις για να έχεις ένα καθαρό ζωμό
Ξεπλένεις την κατσαρόλα και τοποθετείς τις πατάτες, τα καρότα το σέλινο και το ζωμό
Βράζεις για άλλα 20′ και στο τέλος πολτοποιείς με ραβδομπλέντερ για βελουτέ αποτέλεσμα
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το λεμόνι και ένα φλιτζάνι από το ζωμό των ψαριών που έχουμε κρατήσει και το ρίχνουμε σιγά -σιγά στην σούπα μας.
Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ωμό ελαιόλαδο
Καθαρίζεις προσεχτικά το ψάρι ,το βάζεις στην πιατέλα και προσθέτεις λαδορίγανη. Το συνοδεύεις με ένα ωραίο λευκό κρασί.
Καλή σας απόλαυση!!!!