spot_img

Ριζότο με Χριστουγεννιάτικη Γέμιση και Ψητό Στήθος Γαλοπούλας

Υλικά:
Για το Ψητό Στήθος Γαλοπούλας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
  • 2 στήθη γαλοπούλας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το Ριζότο:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 150 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 100 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 250 ml κονιάκ
  • 2 L ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 300 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • 50 γραμμάρια δαμάσκηνα ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το Βιτάμ Βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα στήθη της γαλοπούλας, τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 160ºC για περίπου 30 λεπτά.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και κάνουμε σοτέ τα 2 είδη κιμά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και, ύστερα από λίγο, το ρύζι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφήσει όλη την ποσότητα του ζωμού.
  3. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το Βιτάμ Βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με φέτες από το ψητό στήθος γαλοπούλας.

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV