
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από εκείνες τις συνταγές για εύκολα γλυκά που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στο άψε σβήσε και φυσικά με ελάχιστα υλικά! Υπάρχουν όμως και αμέτρητες παραλλαγές του χαλβά, συγκεκριμένα όρεξη να έχεις και μπορείς κάθε φορά να φτιάχνεις και μια νέα εκδοχή του, όπως αυτή η συνταγή για χαλβά με μέλι και γιαούρτι, που πραγματικά θα αγαπήσεις!
Υλικά:
Για το χαλβά
– 300 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
– 50 ml.
– 200 γρ. γιαούρτι
– 50 γρ. μαύρες σταφίδες
– 50 γρ. ξηρούς καρπούς
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι:
– 350 γρ. μέλι
– 600 ml. νερό
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 1-2 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να καβουρδίζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35 λεπτά.
Προς τη μέση της διαδικασίας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να ζεσταθεί, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα του μεονιού, σιγοβράζουμε μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, το γιαούρτι, το ξύσμα και το σιρόπι, προσεκτικά γιατί θα κοχλάσει ο χαλβάς.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το σιρόπι και μεταφέρουμε σε φόρμα.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματίσουμε τον χαλβά
– Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς και φρούτα της αρεσκείας μας
Funkycook.gr