
Υλικά :
8 μύδια ολόκληρα καθαρισμένα
200 γρ σπαγγέτι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml ελαιόλαδο
150 γρ σαλάτα ντομάτα
40 γρ ελιές ροδέλα
50 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμό λαχανικών
Άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά.
Βάζουμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, και σοτάρουμε τα μύδια με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ροδέλα ελιάς και τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, αφήνουμε να πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με ούζο
Προαιρετικά σερβίρεται με τριμμένο τυρί ή φέτα
Μερίδες 2
Βαθμός δυσκολίας 1
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά