
Έχετε δοκιμάσει ποτέ τζατζίκι αβοκάντο; Αν όχι ήρθε η ώρα! Απολαυστικό, πεντανόστιμο, φυσικά και για τους/τις vegan φίλους/ες μας, έτοιμο να απογειώσει κάθε φαγητό σας και να συντροφεύσει τα γεύματα σας!
#tsoulotip: Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ώριμα αβοκάντο για να μην χρειαστεί να τα χτυπήσουμε πολύ και μαυρίσουν
ΥΛΙΚΑ:
440 γρ. ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
150 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
80 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες, σκόρδο, λιωμένες
Χυμός από 2lime
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αδειάζουμε στο μούλτι ή στο πολυκοπτικό το αβοκάντο, το λάδι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το lime, το σκόρδο, το αγγούρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.
Giorgostsoulis.com