spot_img

Υπέροχη τάρτα φράουλας!!!

Πανέμορφο λαχταριστό γλύκισμα , δροσερό και γευστικότατο, με βελούδινη κρέμα και τραγανή ζύμη . Αγαπημένο γλυκό  μικρών και μεγάλων,  τρως  περισσότερο από ένα  κομμάτι και δεν έχεις τύψεις (είμαι σίγουρη ότι αυτό συμβαίνει και σε εσάς….κάνω λάθος?) Όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους δεν σταματάς να τις απολαμβάνεις φρέσκιες ή και σε πολλές συνταγές. Μια αγαπημένη συνταγή είναι η τάρτα, μου θυμίζει κάτι  σαν χειροτεχνία , ξεχνιέμαι στην κουζίνα με τις ώρες,  αφού η δόση τις συνταγής  δεν είναι ποτέ μία ……

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ
  • 100 γρ. βούτυρο (κρύο)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μέτρια αυγά

Για την κρέμα πατισερί

  • 500 γρ. γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά 
  • 30 γρ. βούτυρο

Για το στόλισμα:

φράουλες

2κσ μέλι

Εκτέλεση για τη βάση:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και με τα δάκτυλά μας αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη και να ομογενοποιούμε το κρύο βούτυρο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις σιγουρευτούμε ότι η ζύμη έχει ομογενοποιηθεί, την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο πάχους μισού εκατοστού. Την τοποθετούμε σε μία ταρτιέρα 28 εκ., έτσι ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ένα  βάρος πχ. (φασόλια)
  2. Ψήνουμε για 15 – 18 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5 – 8 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Για την κρέμα:
  1.  Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια  θερμοκρασία.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά και με έναν αυγοδάρτη τα ομογενοποιούμε. Μόλις το γάλα φτάσει σε μια θερμοκρασία λίγο πριν το βρασμό, με σταθερή και πολύ αργή ροή προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας έντονα. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα το επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει και να σφίγγει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε  το βούτυρο και ανακατεύουμε .
Για τη σύνθεση:
  1. Όταν η ζύμη της τάρτας έχει κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την κρέμα πατισερί και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  2.  Βάζουμε τις φράουλες πάνω από την κρέμα  και κάνουμε επάλειψη  με την χρήση του πινέλου λίγο  χλιαρό μέλι.

Η τάρτα μας είναι έτοιμη!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img